Ej Kasia...

Moja sałatka z pomidorów, bazylii i buratty

Sałatka z pomidorów, bazylii i buratty – lekka i zdrowa propozycja lunchowa

Porcja ok. 550 kcal B 19,3 g, T 30 W 54

Przepis na 2 porcje

pomidory 800 g

burrata 125 g

bazylia 40 g

cebula 40 g

chleb pełnoziarnisty 80 g

Sos:

czosnek 5 g

oliwa 10 g

sok z cytryny 10 g

sól/pieprz

  • Wymieszaj oliwę z sokiem z cytryny oraz wyciśniętym czosnkiem.
  • Pomidory i cebulę pokrój, ułóż w misce.
  • Bazylię porwij, posyp nią pomidory.
  • Sałatkę polej równomiernie sosem, posól i popieprz do smaku.
  • Burattę ułóż na sałatce – lepiej ją pokroić na talerzu bo wnętrze jest płynne.
  • Jedz z dobrym, pełnoziarnistym chlebem.