Moja sałatka z pomidorów, bazylii i buratty


Porcja ok. 550 kcal B 19,3 g, T 30 W 54
Przepis na 2 porcje
pomidory 800 g
burrata 125 g
bazylia 40 g
cebula 40 g
chleb pełnoziarnisty 80 g
Sos:
czosnek 5 g
oliwa 10 g
sok z cytryny 10 g
sól/pieprz
- Wymieszaj oliwę z sokiem z cytryny oraz wyciśniętym czosnkiem.
- Pomidory i cebulę pokrój, ułóż w misce.
- Bazylię porwij, posyp nią pomidory.
- Sałatkę polej równomiernie sosem, posól i popieprz do smaku.
- Burattę ułóż na sałatce – lepiej ją pokroić na talerzu bo wnętrze jest płynne.
- Jedz z dobrym, pełnoziarnistym chlebem.